top of page

De Figeruyes [De Figeröys]


De Figeruyes är det bäst ansedda handelshuset bland de som kan sin handel. Dock långt ifrån det mest beryktade och välkända. Tvärtom verkar De Figeruyes ofta i det dolda, i bakvattnet så att säga. De styr världen från bankväsendet och gör affärer av allt som de styrande tar sig för. Ofta faller de i gunst hos de styrande, men bland en del adelsätter och högättade ser man med avundsjuka och missnöje på handelshusets framgångar. Speciellt under egna motgångar tenderar de styrande att ha ett horn i sidan på  De Figeruyes och försöker då följaktligen hålla dem utanför sina affärer.


De Figeruyes är en mycket gammal släkt som sägs stamma 800år tillbaka i tiden men som gör väldigt lite väsen av sig. Få ens bland regenter har någonsin träffat en företrädare från familjen. De som har träffat företrädare berättar att dessa ofta upplevs strukturerade, att de framlyfter tålamod som en dygd och att de gärna slänger sig med frasen ”Rikedom gror i tystnaden”.  Det har sagts att De Figeruyes största affärshemlighet delas utav dess släkt i en skrift där var och en bär varsin mening. Under torka och svält för 18 sjuårsstormar sedan bidrog detta rykte till en prisjakt på handelshuset företrädare, varefter familjen framfört sitt leverne mera tillbakadraget sedan dess.

Verksamhetsområden och handelsrutter

De Figeruyes har några av de mest välrustade fraktfartygen, men befattar sig sällan med daglig handel. Deras affärer sker främst maktens människor emellan även om det händer att husets skepp ibland ställs till förfogande vid särskilda tillfällen. Det mest välkända exemplet, som också är De Figeruyes ända kontinuerliga handelsrutt, är transporterna mellan Pärlemoöarna och Puerta dela Perla. Även om dessa transporter är tungt bevakade av Drakiska krigsskepp så är själva transportskeppen handelshusets - ett kontrakt de hållit sedan de mytomspunna transporterna påbörjades efter slaget om Pärlemoöarna år 1259. De Figeruyes högsäte är om möjligt ännu mer höljt i dimma än dess företagelser. Exakt vart släkten har sitt högkvarter är inte känt, även om, den allmänna uppfattningen är att det är någonstans i bergen mellan Zororstria och Hinside-Fall. Nedan är en karta där man kan se de områden där De Figeruyes upplevs som mest verksamma.
71 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page