top of page

Minnarosina [Minna-råå-siinaa]


Minnarosina är ett drakiskt handelshus som leds av ätten Kimran. Huset har gjort sig kända dels för sin skoningslösa skuldindrivning, dels för sin belevade och vänliga behandling av kunder och intressenter. Relationen står alltid i centrum när handelshuset gör affärer. Relationen parterna emellan är helig och ska helgas. Att missköta sin relation (såsom att förlora pengar eller att brista i sina åtaganden) tillåts inte passera obemärkt förbi. Att vårda relationen antas i sin tur bygga förmögenhet och livsrikedom. Husets affärsdevis är passande nog: ”Relation är passion, passion är rikedom”. Ofta beskrivs Minnarosinas kamrerer som disciplinerade räkneverk som utan att röra en min kan plocka fram ett bottenlöst ursinne och hat i bestraffning av förlorare. När ätten Kimran gifte sig med ätten Elham av Hinside-Lôr var det många som trodde att det hade med affärer att göra, kanske var det snarare tal om en skuldindrivning? 

Minnarosinas kamrer innehar alltid legitimation och bär handelshusets vapen – en orm runt den taggiga stjälken på en ros. Handelshuset anses vara det hus som har både störst kassa och störst politiska inflytande. Särskilt det sistnämnda attraherar många klienter som gör affärer över gränser eller som på något sätt är av politiskt känslig karaktär.


Verksamhetsområden och handelsrutter

Minnarosina bedriver främst specifikationshandel. Där man är med och finansierar nya affärsverksamheter, ser över kontrakt eller införskaffar mycket specifika objekt. Man har dock en stadig bas av handel med mat och dryck i Mandrak och Hinside-Lôr och är dessutom hovleverantörer i båda rikena av en mängd lyxvaror. Därtill innehar Handelshuset vapenkontrakt med både den drakiska och lôriska militären. På Kartan nedan kan handelshusets regelbundna handelsområden observeras tillsammans med de tre högsäten som används i städerna: Dráchmer, Bahiro del Globe och Indra (gröna flaggor).39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page