top of page

Bahior del globe

Typ av samhälle:

Storstad

Nordöstra Mandrak djupt in i Klotviken. S1,12Ö4,06

Var:

Beskrivning:

Drakiska flottans största hamn och huvudkvarter; krigsfartyg och piratjägare trängs i hamnen. Under krigstid tar sig få överflödiga handelsskepp till Bahiro del Globe och ännu färre seglar vidare in mot Bergûl.

Bahior del globe

Kulturellt anmärkningsvärt:

Förutom flottans besättningar finns även marktrupper kvar trots att de flesta trupperna omstationerats söderut efter krigsutbrottet mot Zorostria 1398. Där det finns soldater finns det hurusom fler krogar och glädjehus än gemene man kan räkna till och officerare som vanligen är av ädel börd kräver god underhållning. Staden rymmer därmed ett gott nattliv och en dräglig högkultur i form av operor och teatrar. Desto fler militära styrkor som anländer till staden, desto mer så ökar civilbefolkningen sakta på grund av den runtliggande industrin, även om all typ av verksamhet som inte är knuten till det militära har det tufft att frodas.

Socialt anmärkningsvärt:

Där den ena ser risker ser en annan möjligheter. Trots den drakiska flottans ständiga närvaro finns alltid våghalsar redo att göra sig en slant. Rykten säger att man genom en skräddares butik ska kunna komma till en dold källare där en av rikets äldsta och mest framgångsrika smugglare gör affärer på sin ålders höst. Men för att komma in behöver man kunna kodordet, vilket få känner till.

Handelsmässigt anmärkningsvärt:

De verksamheter som är värda att prata om är hantverkarna och skeppsbyggarna. Enorma skeppsvarv, gjuterier, smedjor och sågverk. Denna industri frodas men kostar Landsmodern och det riket Mandrak enorma summor; det är inte gratis att hålla alla dess skepp i fläckfritt tillstånd. Här utvecklas även många av de senaste krigsinstrumenten och varianterna på såväl kanoner som roder och nya former på skrov. 1398 avtäcktes den först “Holken”, ett massivt krigsskep vilket Mandrak och Zorostria kämpat för att först bygga färdig.
För den som lyckas ta sig in bland dessa hantverkare finns chansen att komma över kunskap ovärderlig för vilken stridande skuta som helst.

bottom of page