Introduktion

The Tundlaheim Saga är en fiktion som kretsar kring kontinenten Nivaris (Tundlaheim) och har ett fokus på piraternas leverne. Eventen vi arrangerar bjuder in er att stiga in i den fiktiva världen och uppleva den inifrån. Detta görs via levande rollspel (lajv). 

På våra event får du således möjlighet att spela en karaktär, möta pirater och andra invånare i Tundlaheim, ägna dig åt handel, spel, fest, mysterier och mycket annat! 

Den här deltagarguiden syftar till att göra det enkelt för dig som är ny i kampanjen (och eventuellt ny inom hobbyn lajv) att komma igång med ditt deltagande. Här kan du finna:

- En enkel introduktion.

- Tips på vilka delar av hemsidan du bör fokusera på i början.

- En karaktärsguide som hjälper dig att hitta en passande karaktär samt ger dig tips på hur du kan utveckla karaktären för att göra den mer spännande.

- Packlistor och viktiga saker att tänka på när du ska åka på ett event.

- FAQ, svar på återkommande frågor.

Vad är lajv?

Lajv är den vedertagna termen för levande rollspel. Det är en typ av upplevelsebaserad aktivitet där man istället för att få en historia berättad för sig (som genom teater, film eller litteratur) aktivt är med i berättelsen. Det finns många olika genrer och stilar för att uppnå detta. Men poängen är att du som deltagare spelar en karaktär som befinner sig i berättelsen. Du får sedan spela ut lajvet och reagera utifrån din egen roll på hur andra spelar sina roller och saker som sker under lajvet

  • White Spotify Icon
  • White Facebook Icon

© 2023 by  Jonathan Stjernlöf - Sverige

Sign up for news