top of page

Karaktärslathund

Det här är en lathund för ditt karaktärsskapande. Den innehåller bra frågeställningar att besvara när du skapar en karaktär. Självklart kan det sedan fyllas på med rikligt med backstory, andra frågeställningar etc. men det här är en bra plats att börja ditt karaktärsbyggande på. Skicka gärna in din karaktärsbeskrivning till arr@piratlajv.se

Namn: 

Vad heter rollen och har den något smeknamn?

Ålder: 

Hur gammal är karaktären?

Yrke: 

Vad arbetar rollen med? Är du pirat så försök att välja en av de tre pirat grenarna "Tundlaheims döttrar och söner", som är ett eget folkslag som föds och dör som pirater, "Friankare" vilka härstammar från rebelliska fiskare i Damméro eller "Strövare" som är individer från vilket rike eller tidigare liv som helst som av någon anledning lämnat sitt gamla liv för att härja haven som pirat.

 

Hemort/Skepp: 

Är du pirat är du antagligen inskriven på ett skepp eller söker efter ett att ta värvning på. Andra roller bor kanske i någon stad eller by, alternativt är bofasta i Ryróm.

Härkomst: 

Var i världen kommer karaktären ifrån? Tänk på att om du är pirat så kan en strövare komma från vilket rike som helst medans ett friankare högst troligen är ifrån Damméro. Döttrar och sönder av Tundlaheim föds som pirater så då är det antingen ett skepp eller en frihamn som är lämplig att nämna som födelseplats. Tronskilde är tundlabarnens sista egna stad.

Varför är din roll i Ryróm: 

Är du pirat är det antagligen för att idka handel men kanske finns det nån mer anledning till att du valt just den hamnen?

 

Samvaro: 

Har du släkt eller andra nära relationer? Besättning? Finns det några du är osams med eller har du några fiender?

 

Attribut: 

Beskriv gärna vilken klädstil rollen har, frisyr och annat utseende relaterat samt om den har något väldigt unikt plagg . Det är helt okej att bifoga bilder.

 

Karaktärsdrag: 

Försök att lista några drag som är starka hos din karaktär. Kanske är du envis, klipsk och lättroad? Eller emotionellt och opålitlig?

 

Nöjen och farhågor: 

Vad uppskattar din roll här i världen och vad får ilskan att koka eller tårarna att rinna? Kanske är du en före detta Lôrisk slav och avskyr alla som är av Lôrisk börd? Eller brukade din mor ge dig honungsvatten som liten och nu blir du sentimental av honungsdoft?

 

Minnen: 

Har din roll varit med om något som denna aldrig kommer glömma?

bottom of page