top of page

Boenden & byggnader

Stuga/rum (Biljett "standard")

På området finns många fina byggnader och vissa av dem går att boka som boende för er grupp. Tänk på att boenden i stugor är inlajv och att ni förväntas bygga upp en spelmiljö i den stuga där ni bor.

 

Notera att det ofta är kallt under lajvet och att ni som grupp själva ansvarar för inredning och uppvärmning av era stugor. Ett stort tips är att täcka väggarna med filtar, golvet med mattor och att ha en kamin/värmare av något slag. 

 

Sovsalsmiljö (Biljett "bofärdig")

Vi arrangörer kommer tillhandahålla ytor i sovsalsmiljö. Detta är lätt uppvärmda sovsalstält där köpare av bofärdigbiljetten placeras.

 

Tält (Biljett "standard")

Deltagare kan ta med och bo i egna tält, dessa ska vara inlajv inne på området.

Herrgård (Biljett "herrgårdsbo")

För dig som vill kunna gå helt åt sidan och återhämta dig från vår makalösa piratupplevelse med en varm dusch, WC, riktig säng, tv och WiFi. Tack vare ett avtal med den intilliggande herrgården kan vi erbjuda boende invid lajvets parkering i vackra, avslappnande lokaler.

Boendefördelning

Det går att som grupp önska ett boende i en av stugorna via email. Ett boende fördelas till en grupp i månadsskiftet samma månad som gruppen uppnår kravet på antalet deltagare i gruppen som är specifikt för önskad bostad. Om två grupper uppnår deltagarantalet på samma önskade boende samma månad tillfaller boendet den grupp som bodde i boendet senast. Skulle ingen grupp utav de som söker ett boende ha bott där innan och det är flera som uppnår rätt antal under samma period så slumpas boendet ut till en av grupperna som uppfyllt kraven på antal deltagare i slutet av månaden. 

Det är helt okej att gå samman flera grupper för att boka upp ett större boende. För de som inte söker ett boende förutsätter vi arrangörer att man ämnar ta med eget inlajv-tält. 

Byggnader

Här följer en inventering av områdets olika byggnader, stugor och rum. Vissa av dessa är spelplatser som används allmänt under lajvet, andra används som boenden. 

IMG_2909.HEIC.heic
Rå Spiggen

Den första byggnaden man stöter på när man kommer in på området är värdshuset Rå Spiggen. Här inne serveras mat, dryck och ständigt är där fullt av sång och dobbel. Värdshuset har en varm del som är tillgänglig dygnet runt för frusna deltagare. Rå Spiggen kan ej bokas som boende.

IMG_2911.HEIC.heic
Landgången

Fortsätter man ned från värdshuset i byn har man på vänster sida en spång som leder genom några meter av våtmark. Där ligger Landgången, en trevlig liten stuga med liten terrass, ett förmak och ett inner rum. Landgången är offlajv en bastu och därmed den stuga som lättast går att hålla varm. Bokningsbar från 4 deltagare.

11157202_562312913908316_2005817011_o.jp
Bryggan

Till höger om värdshuset ligger Bryggan. Det är ett tvåvåningshus med ett utvändigt "trapphus" och två rum på varje våning. De två nedre rummen är låsta och används ej under arrangemangen. På övervåningen finns dock en mindre korridor/balkong med två separata dörrar till de olika rummen, Bryggan 1 och 2. Bryggan 1 går att boka som boende från 3 deltagare och Bryggan 2 från 4 deltagare.

11157202_562312913908316_2005817011_o.jp
Stormasten

Stormasten är områdets största hus, beläget rakt över innergården från värdshuset. Byggnaden är uppdelad i fyra större rum och ett mindre där ett av de större rummen har egen ingång medans de andra sitter ihop i en länga. Stormasten tjänar som spelplats under lajvet och inhyser viss servering och allmänna ytor. Rummet nere till vänster är bokningsbart från 9 deltagare. 

IMG_2912.HEIC.heic
Smedjan

I den första samlingen hus, kallad storbyn, finner man smedjan. Denna tätt timrade stuga har en fungerande härd och stampat jordgolv. Smedjan är bokningsbar som boende från 2 deltagare.

IMG_2914_edited.jpg
Kvarnen

Nedanför Smedjan i storbyn kan Kvarnen hittas stående i skogsbrynet över en porlande bäck. Kvarnen har en något märklig planlösning som kan behöva lite uppfinnigsrikedom för att nytjas effektivt, men med ett rejält lager mattor (golvet är dragit) och några filtar på väggarna kan en värmekälla (tex fotogenvärmare) göra detta till ett mysigt boende. Bokningsbart från 2 deltagare.

IMG_2646_edited.jpg
Enstöringen/Enslingen

Som namnet skvallrar om så ligger denna magnifika rökstuga mest avsides, ensam ute på ett hygge ca 300m gång från värdshuset. Rökstugor är höga enplanshus timrade stadigt med trägolv. Det finns även en fin härd som man kan bruka för att värma upp byggnaden - att elda i rökstuga kräver dock lite teknik då dessa härdar inte har skorsten utan röken ska färdas genom rummet. Stugan har även ett loft. Bokningsbar från 8 deltagare.

IMG_2925_edited.jpg
Stormstugan

Stormstugan, områdets andra rökstuga ligger i lillbyn, den mindre klungan av hus bortanför ängen till höger om värdshuset. Rökstugor är höga enplanshus timrade stadigt med trägolv. Det finns även en fin härd som man kan bruka för att värma upp byggnaden - att elda i rökstuga kräver dock lite teknik då dessa härdar inte har skorsten utan röken ska färdas genom rummet. Stugan har även ett loft. Bokningsbar från 8 deltagare.

IMG_2926.HEIC.heic
Brisen

Mitt emot Stormstugan i lillbyn ligger Brisen. Ett litet men tätt och välbyggt näste. Brisen är en av de minsta stugorna men kan med lite uppfinningsrikedom bli ett trevligt tillhåll för fler än man först tror. Ett stort tips är några filtar på väggarna, en värmare och... våningssängar! Brisen är bokningsbar från 3 deltagare.

11068319_562311967241744_1135442581_o.jp
Kulingen

I lillbyn finns också kulingen, en ganska rymlig stuga med jordgolv och ett loft. Stugan är inte helt tät överallt så ett gott förråd av filtar att täta med är att föredra. Kulingen är bokningsbar från 6 deltagare.

11153521_562311993908408_1421180628_o.jp
Toppseglet

Längst in i lillbyn ligger Toppseglet, en spännande och rymlig stuga med två dörrar och bakvedsgolv. Den här stugan har väldigt dålig tätning mellan timret vilket gör att man nära nog måste täcka alla innerväggar med tyg för att kunna få upp temperaturen. Toppseglet är bokningsbart från 7 deltagare.

bottom of page