top of page

ons 19 apr.

|

Finnstigen

Där Vinden vänder - Sältekronans hymn (Vårlajv 2023)

Vi återvänder till Rýrom för mer spännande piratupptåg under vårens traditionsenliga kampanjlajv i The Tundlaheim Saga.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Där Vinden vänder - Sältekronans hymn (Vårlajv 2023)
Där Vinden vänder - Sältekronans hymn (Vårlajv 2023)

Tid och plats

19 apr. 2023 19:00 CEST – 23 apr. 2023 12:00 CEST

Finnstigen, 712 91 Hällefors, Sweden

Gäster

Om evenemanget

I vår kan du uppleva lajvet Där Vinden vänder - Sältekronans hymn.

Våra piratlajv utspelar sig i den fiktiva kampanjvärlden 'The Tundlaheim Saga'. Det är en farofylld plats, där piraternas storhetstid dalar och där de framåtskridande stormakterna nu beslutsamt rensar ut skumma tillhåll och havens fria folk. Men ännu finns gömda vikar, där skatter ropar efter att erövras och ännu kallar de okända havens djup, där hemligheter dväljs i glömska. I denna värld kämpar den starke, den listige och den som har förmågan att segla med strömmarna för att överleva. På vårt lajv finner du en intrigerande sammansvärjning av hård handel, folkfest och det okända äventyrets magiska lustar. En helt makalös piratupplevelse.

Stämningsutskick: Läs här!

 

Praktisk information

Plats: Friluftsmuseet Finnstigen, en vacker stocktimrad by. Läs mer.

Mat kan du boka i din anmälan. Läs mer om mat här.

Försäkring: Deltagarna på arrangemanget försäkras genom medarrangören Förenade Lajvare. För att försäkringen ska gälla måste deltagaren vara medlem i antingen Förenade lajvare eller en annan sverokansluten förening.

Viktiga datum

Lajvet 20-22 april -2023

Incheck 19 april -2023

Utcheck 23 april -2023

Sista anmälningsdatum för intrig är 27 mars -2023

Sista anmälningsdatum för mat är 5 april -2023

Sista dag för eventuell avanmälan är 2 mars -2023

Viktiga tider

Kom i ordning på området: Onsdag kl 12:00 - 19:00

Incheck: Onsdag kl 19:00-21:00

Obligatoriskt uppstartsmöte: Onsdag kl 21:00

Lajvet startar: Torsdag kl 08:00

Lajvet slutar: Söndag kl 04:00

Utcheck: Söndag kl 10:00-12:00

Boende & biljettalternativ

Vissa gillar en så autentisk helhetsupplevelse som möjligt när de lajvar, andra vill kunna lajva intensivt för att sedan gå off och slappna av. Vi har skapat olika biljettalternativ som möter olika krav på tillvaron. Från eget ‘misär tält’ till riktig säng med dusch och WC - we got you covered!

Standardboende - "Du ansvarar för platsen där du ska bo"

Boende i stuga på området som din grupp bokar upp via oss arrangörer innan eller i eget medhavt tält. Kontentan är att här ansvarar du för ditt eget boende så till vida att det är upp till dig att ta med all sovutrustning och värmekälla. Har ni bokat ett hus ingår det även att ni skapar en god inlajvmiljö då alla hus är inlajv under eventet. Om ni inte bokar ett boende räknar vi med att ni tar med eget tält.

Notera att det är kallt under lajvet och att ni som grupp själva ansvarar för inredning och uppvärmning av era stugor och tält. Ett stort tips är att täcka väggarna med filtar, golvet med mattor och att ha en kamin/värmare av något slag. Läs om de olika byggnaderna & bokning här.

Bofärdig - "Enkelt, du tar bara med egna sovsaker"

Deltagande med det här alternativet innebär att du får en tältbritts i sovsalsmiljö. Våra sovsalar är lätt uppvärmda tält med ståhöjd och mattgolv. Dessa tält är helt off invändigt så du kan utan knussel använda bra sovsäck och vilka filtar du vill för att sova bekvämt och varmt.

Herrgårdsbo - "Lajv-lyx när det är som bäst"

Förstklassigt boende i herrgårdsmiljö. För dig som vill kunna gå helt åt sidan och återhämta dig från vår makalösa piratupplevelse med en varm dusch, WC, riktig säng, tv och WiFi. Tack vare ett avtal med den intilliggande herrgården kan vi erbjuda boende invid lajvets parkering i vackra, avslappnande lokaler. Boendet sker i dubbelrum och därmed kommer du få dela rum med en annan lajvare om ni inte är två i samma grupp som köper herrgårdsboende - då placeras ni tillsammans. 

Alkohol

På detta lajv är alkohol tillåtet i salongsberusande mängd. Dock enligt gällande alkoholtillstånd får egen alkohol ej drickas eller medhavas i anslutning till serveringsytorna.

Blankvapen

Det är godkänt att, fram tills middagen serveras, bära blankvapen i nyktert tillstånd. Från middagen klockan 18:00 fram tills frukosten serveras vid 08:00 får blankvapen ej bäras eller ligga framme.

Åldersgräns

För att delta på vårt lajv måste du ha fyllt 18 år.

Arrangör:

Eventet arrangeras utav DreamSmith Production och The Tundlaheim Sagas arrangörsgrupp genom Järnvilja och i sammarbete med Förenade Lajvare.

Schema


 • 2 timmar

  Incheck

  Rå Spiggen

 • 40 minuter

  Infomöte

  Rå Spiggen
Ytterligare 2 objekt tillgängliga

Biljetter

 • Medlemskap 2023 (Läs mer!)

  Medlemskap i föreningen Förenade Lajvare för år 2023. Medlemskap i förenade lajvare, eller annan sverokansluten förening, krävs för att din deltagarförsäkring ska gälla. Genom att bli medlem godkänner du föreningens stadgar samt att förbundet Sverok får ta del av dina personuppgifter. Läs mer här (du kan även registrera dig själv manuellt på samma länk) https://forening.sverok.se/Signups/index/6263

  50,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Deltagaravgift - Standard

  Det här är avgiften man betalar för att delta på hela lajvet. Med deltagaravgift - standard får man ordna sitt boende själv i antingen i stuga (önskas och bokas via mail), eller eget medhavt tält. Om boende i stuga ej bokas räknar vi med att ni tar med eget tält. (OBS: vid köp med rabattkupong gäller ingen återbetalning vid eventuell avanmälan)

  989,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Deltagaravgift - Bofärdig

  Det här är avgiften man betalar för att delta på hela lajvet. Med deltagaravgift - bofärdig deltar man på lajvet och bor i ett lätt uppvärmt sovsalstält. Tältbrits (max 110kg) ingår och vi arrangörer värmer upp sovsalen. Sovsalstältet är offlajv invändigt.

  1 299,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Deltagaravgift - herrgårdsbo

  Det här är avgiften man betalar för att delta på hela lajvet. Med deltagaravgift - herrgårdsbo deltar man på lajvet och bor i ett dubbelrum på herrgården invid lajvets parkering. Där finns förutom mjuka sängar även varm dusch, WC och el/Wi-fi. Tänk på att om du inte anmäler någon du vill dela rum med kommer du placeras tillsammans med en annan lajvare. Rum finns både i själva huvudbyggnaden och i ett anex bredvid.

  3 299,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Helgpass - deltagande

  Det här är avgiften man betalar för att delta över helgen på lajvet. Välkommen från fredag till söndag. Du får själv lösa boende med en grupp på lajvet eller eget tält/boende utanför området. Din anmälan räknas alltså inte in i potten om din grupp försöker boka en stuga på området.

  679,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page