Time is TBD | Finnstigen

Gudars skymning - Fjordens fallna (Höstlajv 2021)

Vi återvänder till Rýrom för mer spännande piratupptåg under höstens traditionsenliga kampanjlajv i The Tundlaheim Saga.
Tickets Unavailable

Tid och plats

Time is TBD
Finnstigen, 712 91 Hällefors, Sweden

Om evenemanget

I höst kan du uppleva lajvet Gudars skymning - Fjordens fallna.

Våra piratlajv utspelar sig i den fiktiva kampanjvärlden 'The Tundlaheim Saga'. Det är en farofylld plats, där piraternas storhetstid dalar och där de framåtskridande stormakterna nu beslutsamt rensar ut skumma tillhåll och havens fria folk. Men ännu finns gömda vikar, där skatter ropar efter att erövras och ännu kallar de okända havens djup, där hemligheter dväljs i glömska. I denna värld kämpar den starke, den listige och den som har förmågan att segla med strömmarna för att överleva. På vårt lajv finner du en intrigerande sammansvärjning av hård handel, folkfest och det okända äventyrets magiska lustar. En helt makalös piratupplevelse.

 

Praktisk information

Plats: Friluftsmuseet Finnstigen, en vacker stocktimrad by. Läs mer.

Mat kan du boka i din anmälan. Läs mer om mat här.

Viktiga datum

Lajvet september -2021

Incheck september  -2021

Sista anmälningsdatum för intrig äraugusti -2021

Sista anmälningsdatum för mat är september  -2021

Sista dag för eventuell avanmälan är augusti -2021

Viktiga tider

Kom i ordning på området: kl 12:00 - 19:00

Incheck: Onsdag kl 19:00-21:00

Obligatoriskt uppstartsmöte: Onsdag kl 21:00

Lajvet startar: Torsdag kl 08:00

Lajvet slutar: Söndag kl 06:00

Utcheck: Söndag kl 09:00-15:00

Boende

Friluftsmuseet Finnstigen tillhandahåller en uppsjö av olika byggnader och rum. Som deltagare på lajvet kan du bli placerad i en stuga/rum, Sovsalsmiljö eller tält om du inte har valt att ta med eget boende.

Stuga/rum

Utrymmena som finns i de olika husen, med undantag av de utrymmen som är reserverade som olika spelplatser (t.ex. värdshuset)  fördelas mellan deltagarna baserat på grupperna/besättningarna man spelar i. Vi fördelar boendet slutgiltigt inför lajvet 3 veckor före incheck. Om ni som grupp har önskemål om boende kan ni ansöka om ett boende via medlemssidorna. 

Notera att det är kallt under lajvet och att ni som grupp själva ansvarar för inredning och uppvärmning av era stugor. Ett stort tips är att täcka väggarna med filtar, golvet med mattor och att ha en kamin/värmare av något slag. Läs om de olika byggnaderna här.

Sovsalsmiljö

Vi arrangörer kommer tillhandahålla ytor i sovsalsmiljö. Detta är färdiginredda och lätt uppvärmda sovsalar där främst mindre besättningar och grupplösa spelare kommer placeras. I Sovsalen kan man räkna med att ha plats för en fällsäng och en mindre golvkista att ha saker i per person.  

Tält

I brist på plats eller efter önskemål kan grupper komma att placeras i tält. Tälten kommer ha kamin.

Alkohol

På detta lajv är alkohol tillåtet i salongsberusande mängd. Dock enligt gällande alkoholtillstånd får egen alkohol ej drickas eller medhavas i anslutning till serveringsytorna.

Blankvapen

Det är godkänt att, fram tills middagen serveras, bära blankvapen i nyktert tillstånd. Från middagen klockan 18:00 fram tills frukosten serveras vid 08:00 får blankvapen ej bäras eller ligga framme.

Åldersgräns

För att delta på vårt lajv måste du ha fyllt 18 år.

Dela detta evenemang

  • White Spotify Icon
  • White Facebook Icon

© 2023 by  Jonathan Stjernlöf - Sverige