top of page

ons 20 apr.

|

Finnstigen

Invid malströmmen - Furstarnas arv (Vårlajv 2022)

Vi återvänder till Rýrom för mer spännande piratupptåg under vårens traditionsenliga kampanjlajv i The Tundlaheim Saga.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Invid malströmmen - Furstarnas arv (Vårlajv 2022)
Invid malströmmen - Furstarnas arv (Vårlajv 2022)

Tid och plats

20 apr. 2022 19:00 CEST – 24 apr. 2022 13:00 CEST

Finnstigen, 712 91 Hällefors, Sweden

Gäster

Om evenemanget

I vår kan du uppleva lajvet Invid malströmmen - Furstarnas arv.

Våra piratlajv utspelar sig i den fiktiva kampanjvärlden 'The Tundlaheim Saga'. Det är en farofylld plats, där piraternas storhetstid dalar och där de framåtskridande stormakterna nu beslutsamt rensar ut skumma tillhåll och havens fria folk. Men ännu finns gömda vikar, där skatter ropar efter att erövras och ännu kallar de okända havens djup, där hemligheter dväljs i glömska. I denna värld kämpar den starke, den listige och den som har förmågan att segla med strömmarna för att överleva. På vårt lajv finner du en intrigerande sammansvärjning av hård handel, folkfest och det okända äventyrets magiska lustar. En helt makalös piratupplevelse.

Stämningsutskick: Läs här

 

Praktisk information

Plats: Friluftsmuseet Finnstigen, en vacker stocktimrad by. Läs mer.

Mat kan du boka i din anmälan. Läs mer om mat här.

Försäkring: Deltagarna på arrangemanget försäkras genom medarrangören Förenade Lajvare. För att försäkringen ska gälla måste deltagaren vara medlem i antingen Förenade lajvare eller en annan sverokansluten förening.

Viktiga datum

Lajvet 21-23 april -2022

Incheck 20 april -2022

Utcheck 24 april -2022

Sista anmälningsdatum för intrig är 25 mars -2022

Sista anmälningsdatum för mat är 13 april -2022

Sista dag för eventuell avanmälan är 25 mars -2022

Viktiga tider

Kom i ordning på området: Onsdag kl 12:00 - 19:00

Incheck: Onsdag kl 19:00-21:00

Obligatoriskt uppstartsmöte: Onsdag kl 21:00

Lajvet startar: Torsdag kl 08:00

Lajvet slutar: Söndag kl 06:00

Utcheck: Söndag kl 09:00-14:00

Boende & biljettalternativ

Vissa gillar en så autentisk helhetsupplevelse som möjligt när de lajvar, andra vill kunna lajva intensivt för att sedan gå off och slappna av. Vi har skapat olika biljettalternativ som möter olika krav på tillvaron. Från eget ‘misär tält’ till riktig säng med dusch och WC - we got you covered!

Standardboende - "Du ansvarar för platsen där du ska bo"

Boende i stuga på området som din grupp bokar upp via oss arrangörer innan eller i eget medhavt tält. Kontentan är att här ansvarar du för ditt eget boende så till vida att det är upp till dig att ta med all sovutrustning och värmekälla. Har ni bokat ett hus ingår det även att ni skapar en god inlajvmiljö då alla hus är inlajv under eventet. Om ni inte bokar ett boende räknar vi med att ni tar med eget tält.

Notera att det är kallt under lajvet och att ni som grupp själva ansvarar för inredning och uppvärmning av era stugor och tält. Ett stort tips är att täcka väggarna med filtar, golvet med mattor och att ha en kamin/värmare av något slag. Läs om de olika byggnaderna & bokning här.

Bofärdig - "Enkelt, du tar bara med egna sovsaker"

Deltagande med det här alternativet innebär att du får en tältbritts i sovsalsmiljö. Våra sovsalar är lätt uppvärmda tält med ståhöjd och mattgolv. Dessa tält är helt off invändigt så du kan utan knussel använda bra sovsäck och vilka filtar du vill för att sova bekvämt och varmt.

Herrgårdsbo - "Lajv-lyx när det är som bäst"

Förstklassigt boende i herrgårdsmiljö. För dig som vill kunna gå helt åt sidan och återhämta dig från vår makalösa piratupplevelse med en varm dusch, WC, riktig säng, tv och WiFi. Tack vare ett avtal med den intilliggande herrgården kan vi erbjuda boende invid lajvets parkering i vackra, avslappnande lokaler.

Alkohol

På detta lajv är alkohol tillåtet i salongsberusande mängd. Dock enligt gällande alkoholtillstånd får egen alkohol ej drickas eller medhavas i anslutning till serveringsytorna.

Blankvapen

Det är godkänt att, fram tills middagen serveras, bära blankvapen i nyktert tillstånd. Från middagen klockan 18:00 fram tills frukosten serveras vid 08:00 får blankvapen ej bäras eller ligga framme.

Åldersgräns

För att delta på vårt lajv måste du ha fyllt 18 år.

Arrangör:

Eventet arrangeras utav The Tundlaheim Sagas arrangörsgrupp genom Järnvilja och i sammarbete med Förenade Lajvare.

Med anledning av Covid-19 (OBS prognos):

Vårens event kommer genomföras efterföljandes FHMs restriktioner. Det är för tidigt att säga exakt vad som kommer gälla men vi utgår ifrån en återgång till tidigare regler kring 50 personer för att eventet ska kunna genomföras - annars skjuts det upp om det verkar röra sig om ett kortare tidsspann, eller ställs in. 

☠️ Handhygien. Området saknar som bekant rinnande vatten. Vi kommer hurusom utöka antalet tvättstationer, där tvål och vatten finns, samt ha handspritsstationer tillgängliga för deltagare vid ingången till värdshusen. Deltagare ombeds även ta med egen handsprit samt tvättservetter för att kunna hålla god handhygien även i de egna stugorna.

☠️ Utökad renhållning av allmänna ytor. Vi kommer att utöka renhållningen av kontaktytor i allmänna utrymmen genom avtorkning med högdesinfekterande ytsprit.

☠️ Utbredda ytor. Vi har sedan två lajv erbjudit dubbla serveringar på området. Detta kommer vi ha fortsatt samt lägga fokuset på utomhusserveringar med gott om utrymme.

☠️ Servering & förtäring. Vi strävar alltid efter att behandla maten och matkärlen vi tillhandahåller på ett klanderfritt sätt. Vi kommer hurusom lägga ned extra omtanke i vår planering och hantering av detta under lajvet.

VAD FÖRVÄNTAR VI OSS AV DIG SOM DELTAR?

Här är några punkter vi vill kasta ljus på inför kommande event:

☠️ Symtom. Individer med symtom på luftvägsinfektion ombeds idag utav FHM att hålla sig isolerade från folksamlingar. Vårat event är inget undantag. Mer information här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

☠️ Riskgrupp. Tillhör du en riskgrupp? Då uppmanar FHM dig att hålla dig undan från folksamlingar i möjligaste mån. Tänk på din hälsa och ta ansvar för din egen säkerhet. Vårat lajv är potentiellt farligt för dig - det kommer fler och säkrare chanser.

☠️ Personligt space. Många karaktärer i piratvärlden som besöker våra event är rätt påflugna och lite obehagliga. Vi ber hurusom spelarna under detta event att visa ökad respekt för det personliga utrymmet och inte krypa upp i varandras ansikten. Håll avstånd.

☠️ Mat & dryck. Det är extra viktigt i dessa tider att hantera det vi äter och dricker på ett säkert sätt. Som deltagare uppmanar vi er därför att, utöver god handhygien, helt avstå från att röra vid varandras mat och dryck. Detta innebär tillfälliga ändringar i lajvets preparatsystem men framför allt så handlar det om att de av er som har jargong att inlajv stjäla mat av varandra låter bli denna gång.

Biljetter

 • Medlemskap 2022 (Läs mer!)

  Medlemskap i föreningen Förenade Lajvare för år 2021. Medlemskap i förenade lajvare, eller annan sverokansluten förening, krävs för att din deltagarförsäkring ska gälla. Genom att bli medlem godkänner du föreningens stadgar samt att förbundet Sverok får ta del av dina personuppgifter. Läs mer här (du kan även registrera dig själv manuellt på samma länk) https://forening.sverok.se/Signups/index/6263

  50,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Deltagaravgift - Standard

  Det här är avgiften man betalar för att delta på hela lajvet. Med deltagaravgift - standard får man ordna sitt boende själv i antingen i stuga (önskas och bokas via mail), eller eget medhavt tält. Om boende i stuga ej bokas räknar vi med att ni tar med eget tält. (OBS: vid köp med rabattkupong gäller ingen återbetalning vid eventuell avanmälan)

  969,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Deltagaravgift - Bofärdig

  Det här är avgiften man betalar för att delta på hela lajvet. Med deltagaravgift - bofärdig deltar man på lajvet och bor i ett lätt uppvärmt sovsalstält. Tältbrits (max 110kg) ingår och vi arrangörer värmer upp sovsalen. Sovsalstältet är offlajv invändigt.

  1 199,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Deltagaravgift - herrgårdsbo

  Det här är avgiften man betalar för att delta på hela lajvet. Med deltagaravgift - herrgårdsbo deltar man på lajvet och bor i ett dubbelrum på herrgården invid lajvets parkering. Där finns förutom mjuka sängar även varm dusch, WC och el/Wi-fi.

  3 199,00 kr
  Försäljning avslutad
 • + Mat

  Inkluderar totalt 9 mål mat: Frukost, lunch och middag under torsdag, fredag och lördag.

  650,00 kr
  Försäljning avslutad
 • + Lyxboende

  Uppgradering till mjukare säng samt hyra av täcke, kudde och filt. Kräver "Deltagaravgift - Bofärdigt"

  450,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page