top of page

ons 12 aug.

|

Friluftsmuseet Finnstigen

Lättat ankar - Såld heder

Vi återvänder till Rýrom för mer spännande piratupptåg under sommarens (flyttat från våren) traditionsenliga kampanjlajv i The Tundlaheim Saga.

Biljettförsäljningen är stängd
Se andra evenemang
Lättat ankar - Såld heder
Lättat ankar - Såld heder

Tid och plats

12 aug. 2020 12:00 – 16 aug. 2020 12:00

Friluftsmuseet Finnstigen, Bredsjö Hyttvägen 111, 712 91 Hällefors, Sweden

Gäster

Om evenemanget

I sommar kan du uppleva lajvet Lättat ankar - Såld heder. 

Våra piratlajv utspelar sig i den fiktiva kampanjvärlden 'The Tundlaheim Saga'. Det är en farofylld plats, där piraternas storhetstid dalar och de framåtskridande stormakterna nu beslutsamt rensar ut skumma tillhåll och havens fria folk. Men fortfarande finns gömda vikar, där skatter ropar efter att erövras och ännu kallar de okända havens djup, där hemligheter dväljs i glömska. I Tundlaheim kämpar den starke, den listige och den som har förmågan att segla med strömmarna för att överleva. På våra event finner du en intrigerande sammansvärjning av hård handel, folkfest och det okända äventyrets magiska lustar. En helt makalös piratupplevelse.

Utskick: Utskick.pdf

 

Praktisk information

Plats: Friluftsmuseet Finnstigen, en vacker stocktimrad by. Läs mer.

Mat kan du boka i din anmälan. Läs mer om mat här.

Viktiga datum (OBS nya datum!)

Lajvet 13/8 - 16/8 -2020

Incheck 12/8 -2020

Sista anmälningsdatum för intrig är 12/7 -2020

Sista anmälningsdatum för mat är 1/8 -2020

Sista dag för eventuell avanmälan: pga att kritiskt datum redan uppnåtts innan krisen saknar eventet möjlighet till avanmälan.

Viktiga tider

Incheck: Onsdag från kl 12:00 - 19:00

Obligatoriskt uppstartsmöte: Onsdag kl 21:00

Lajvet startar: Torsdag kl 08:00

Lajvet slutar: Söndag kl 06:00

 

Boende

Friluftsmuseet Finnstigen tillhandahåller en uppsjö av olika byggnader och rum. Som deltagare på lajvet kan du bli placerad i en stuga/rum, Sovsalsmiljö eller tält om du inte har valt att ta med eget boende.

Stuga/rum

Utrymmena som finns i de olika husen, med undantag av de utrymmen som är reserverade som olika spelplatser (t.ex. värdshuset)  fördelas mellan deltagarna baserat på grupperna/besättningarna man spelar i. Vi fördelar boendet slutgiltigt inför lajvet 3 veckor före incheck. Om ni som grupp har önskemål om boende kan ni ansöka om ett boende via medlemssidorna. 

Notera att det är kallt under lajvet och att ni som grupp själva ansvarar för inredning och uppvärmning av era stugor. Ett stort tips är att täcka väggarna med filtar, golvet med mattor och att ha en kamin/värmare av något slag.  Läs om de olika byggnaderna här.

Sovsalsmiljö

Vi arrangörer kommer tillhandahålla ytor i sovsalsmiljö. Detta är färdiginredda och lätt uppvärmda sovsalar där främst mindre besättningar och grupplösa spelare kommer placeras. I Sovsalen kan man räkna med att ha plats för en fällsäng och en mindre golvkista att ha saker i per person.  

Tält

I brist på plats eller efter önskemål kan grupper komma att placeras i tält. Tälten kommer ha kamin.

Alkohol

På detta lajv är alkohol tillåtet i salongsberusande mängd. Dock enligt gällande alkoholtillstånd får egen alkohol ej drickas eller medhavas i anslutning till serveringsytorna.

Blankvapen

Det är godkänt att, fram tills middagen serveras, bära blankvapen i nyktert tillstånd. Från klockan 18:00 fram till 08:00 får blankvapen ej bäras eller ligga framme.

Åldersgräns

För att delta på vårt lajv måste du ha fyllt 18 år.

Med anledning av Covid-19:

Vårens senarelagda event kommer genomföras efterföljandes FHMs restriktioner.

☠️ Minskat deltagarantal. Med anledning av FHMs restriktioner om deltagare på event och folksamlingar sänker vi deltagargränsen till 50 deltagare för lajvet.

☠️ Handhygien. Området saknar som bekant rinnande vatten. Vi kommer hurusom utöka antalet tvättstationer, där tvål och vatten finns, samt ha handspritsstationer tillgängliga för deltagare vid ingången till värdshusen. Deltagare ombeds även ta med egen handsprit samt tvättservetter för att kunna hålla god handhygien även i de egna stugorna.

☠️ Utökad renhållning av allmänna ytor. Vi kommer att utöka renhållningen av kontaktytor i allmänna utrymmen genom avtorkning med högdesinfekterande ytsprit.

☠️ Utbredda ytor. Vi har sedan två lajv erbjudit dubbla serveringar på området. Detta kommer vi ha fortsatt samt lägga fokuset på utomhusserveringar med gott om utrymme.

☠️ Servering & förtäring. Vi strävar alltid efter att behandla maten och matkärlen vi tillhandahåller på ett klanderfritt sätt. Vi kommer hurusom lägga ned extra omtanke i vår planering och hantering av detta under lajvet.

VAD FÖRVÄNTAR VI OSS AV DIG SOM DELTAR?

Här är några punkter vi vill kasta ljus på inför kommande event:

☠️ Symtom. Individer med symtom på luftvägsinfektion ombeds idag utav FHM att hålla sig isolerade från folksamlingar. Vårat event är inget undantag. Mer information här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

☠️ Riskgrupp. Tillhör du en riskgrupp? Då uppmanar FHM dig att hålla dig undan från folksamlingar i möjligaste mån. Tänk på din hälsa och ta ansvar för din egen säkerhet. Vårat lajv är potentiellt farligt för dig - det kommer fler och säkrare chanser.

☠️ Personligt space. Många karaktärer i piratvärlden som besöker våra event är rätt påflugna och lite obehagliga. Vi ber hurusom spelarna under detta event att visa ökad respekt för det personliga utrymmet och inte krypa upp i varandras ansikten. Håll avstånd.

☠️ Mat & dryck. Det är extra viktigt i dessa tider att hantera det vi äter och dricker på ett säkert sätt. Som deltagare uppmanar vi er därför att, utöver god handhygien, helt avstå från att röra vid varandras mat och dryck. Detta innebär tillfälliga ändringar i lajvets preparatsystem men framför allt så handlar det om att de av er som har jargong att inlajv stjäla mat av varandra låter bli denna gång.

Biljetter

 • Deltagaravgift - Standard

  Det här är avgiften man betalar för att delta på hela lajvet. Med deltagaravgift - standard får man boende antingen i stuga, sovsalsmiljö eller tält tillhandahållet av arrangörerna. (OBS: vid köp med rabattkupong gäller ingen återbetalning vid eventuell avanmälan)

  899,00 kr
  Skatt: Moms inkluderad
  Försäljning avslutad
 • Deltagaravgift - Eget lajvtält

  Det här är avgiften man betalar för att delta på hela lajvet. Med deltagaravgift - Eget inlajvtält deltar man på lajvet och bor i ett egen medhavt tält godkänt av arrangörerna.

  550,00 kr
  Skatt: Moms inkluderad
  Försäljning avslutad
 • + Mat

  Inkluderar totalt 9 mål mat: Frukost, lunch och middag under torsdag, fredag och lördag.

  650,00 kr
  Skatt: Moms inkluderad
  Försäljning avslutad
 • + Lyxboende

  Inkluderar: boende i uppvärmd sovsal, fjädrad fällsäng, täcke, kudde, sängkläder och inlajv täckfilt.

  450,00 kr
  Skatt: Moms inkluderad
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page