top of page

tis 05 okt.

|

Deltagarsidorna på Piratlajv.se

Mellanlajvsspel inför hösten 2021

Piraternas spörsmål, strävan och äventyr fortsätter i vårt traditionsenliga mellanlajvsspel!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Mellanlajvsspel inför hösten 2021
Mellanlajvsspel inför hösten 2021

Tid och plats

05 okt. 2021 14:30

Deltagarsidorna på Piratlajv.se

Gäster

Om evenemanget

I mellanlajvsspelet spelar deltagarna ut vad deras grupp/besättning gör mellan lajven. Detta för att skapa ett så levande spel som möjligt där var besättning får extra inflytande över gruppens kommande intriger.

När och Varför ska jag mellanlajvsspela?

Mellanlajvsspelet är ett forum för er att påverka era kommande intriger och på så vis synka  era förväntningar med arragörsgruppen så att lajvet blir en så häftig upplevelse som möjligt.  Ni som ska delta på ett lajv mellanlajvsspelar med fördel för att få arrangörernas  godkännande på vad er grupp gjort närmsta tiden innan lajvet, hålla er uppdaterade och  agera på intriger, samt ge intrigskrivarna bra underlag för kommande händelser på lajvet.

Du som har en aktiv roll i kampanjen, men missar ett lajv, har också stor nytta av att hålla din  karaktär uppdaterad och på så vis hänga kvar i viktiga intriger eller planer du har aktiva.

Var hittar jag mellanlajvsspelet?

För att en grupp ska kunna spela så krävs det att gruppens mellanlajvsspel är aktiverat.  Mellanlajvsspelet aktiveras automatiskt när minst en person i gruppen är anmäld till höstens lajv eller när  någon förtidsaktiverat sin grupp på medlemssidorna. Anmäl dig till lajvet via vår hemsida.  Skapa sedan ett login på deltagarsidorna. Där finner du din karaktär, besättning, eventuell  specialinformation och mellanlajvsspelet. Om du är aktiv i kampanjen sedan tidigare och  endast vill mellanlajvsspela men inte delta på lajvet så räcker det att du skapar en inloggning  på medlemssidorna.

Vad kostar det?

För er som anmält sig till lajvet kostar mellanlajvspelet ingenting extra, utan ingår i  lajvavgiften. För de grupper som inte har någon anmäld men ändå vill förtidsaktivera  mellanlajvsspelet så kostar det 200kr/grupp. Den här gången är även det mer exklusiva mellanlajvsspelet med Rapid Respons gratis för de grupper som har minst en anmäld.

Hur spelar man?

Man läser och följer anvisningarna på medlemssidorna. I kort får man börja med att lista vad  ens plan är för tiden inför lajvet. Därefter dyker det upp händelser som gruppen får ta  ställning till hur de vill bemöta. Alla i gruppen kan se och skriva i mellanlajvsspelet. Vid fyra  tillfällen inför lajvet (se nedan) sitter intrigskrivare aktiva online och besvarar er storyline. För  att få ut fyra korrespondenser i mellanlajvsspelet är det därför viktigt att gruppen går in och  gör sina val innan utsatt datum för nästa svar.

Vi har dessutom lagt till möjligheten att få spela lite extra för dem som vill. Under dessa  tillfällen (som är 3h styck) kan man själv logga in på medlemssidorna och delta i “rapid response”. Detta innebär att man under dessa tre timmar kommer ha möjligheten att göra  flera mindre val inför sitt nästa stora beslut (som man alltså har 3 veckors svarstid på).

Notera att man inte behöver delta i “rapid response” för att mellanlajvsspela utan det räcker  att logga in en gång under varje intervall och göra ett val för att föra sitt mellanspel framåt.

Här följer ett schema för rapid response. Det är också inför dessa datum som man ska ha besvarat sitt mellanspel för att nyttja alla korrespondenser inför ett lajv. Notera att du behöver anmäla din grupp till RR sessionerna senast 3 dagar innan för att vi arrangörer ska kunna förbereda inför sessionen. 

Datum och tider för Rapid respons:

Söndag 06/6-2021 kl. 20:30-23:30 

Söndag 04/7-2021 kl. 20:30-23:30 

Söndag 01/8-2021 kl. 20:30-23:30 

Söndag 29/8-2021 kl. 20:30-23:30 

Intrigsläpp: 

Söndag 10/10-2021 kl. 20:00

Biljetter

 • Mellanlajvsspel - Grund

  Den här biljetten väljer du för att aktivera gruppens mellanlajvsspel och de fyra grundvalen. RR sessionerna måste man sedan anmäla sig till separat inför varje omgång så att vi vet vilka som tänker vara med.

  0,00 kr
 • +RR 29/8

  Här anmäler du gruppen inför nästa session Rapid Response, 29/8-2021 kl20:30-23:30

  0,00 kr
  Slutsåld

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page