top of page

sön 27 mars

|

Deltagarsidorna på Piratlajv.se

Mellanlajvsspel inför våren 2022

Piraternas spörsmål, strävan och äventyr fortsätter i vårt traditionsenliga mellanlajvsspel!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Mellanlajvsspel inför våren 2022
Mellanlajvsspel inför våren 2022

Tid och plats

27 mars 2022 20:30 – 23:30

Deltagarsidorna på Piratlajv.se

Gäster

Om evenemanget

I mellanlajvsspelet spelar deltagarna ut vad deras grupp/besättning gör mellan lajven. Detta för att skapa ett så levande spel som möjligt där var besättning får extra inflytande över gruppens kommande intriger.

När och Varför ska jag mellanlajvsspela?

Mellanlajvsspelet är ett forum för er att påverka era kommande intriger och på så vis synka era förväntningar med arrangörsgruppen så att lajvet blir en så spektakulär upplevelse som möjligt. Ni som ska delta på ett lajv mellanlajvsspelar med fördel för att få arrangörernas godkännande på vad er grupp gjort närmsta tiden innan lajvet, hålla er uppdaterade och agera på intriger, samt ge intrigskrivarna bra underlag för kommande händelser på lajvet.

Ni som har en aktiv besättning i kampanjen, men missar ett lajv, har också stor nytta av att hålla gruppen uppdaterad och på så vis hänga kvar i viktiga intriger eller planer ni har aktiva, något du kan göra genom att mellanlajvsspela.

Var hittar jag mellanlajvsspelet?

För att en grupp ska kunna spela så krävs det att gruppens mellanlajvsspel är aktiverat och att man har inlogg på medlemssidorna.

Inloggning: Anmäl dig till lajvet via vår hemsida. Skapa sedan ett login på deltagarsidorna. Där finner du din karaktär, besättning, eventuell specialinformation och mellanlajvsspelet. Om du är aktiv i kampanjen sedan tidigare och endast vill mellanlajvsspela men inte delta på lajvet så räcker det att du skapar en inloggning på medlemssidorna.

Anmälan till mellanlajvsspel: En person per grupp anmäler gruppen för mellanlajvsspel genom att klicka på fliken mellanlajvsspel när denne är inloggad och sedan på ”anmälan” högst upp på sidan. Under anmälan kan gruppen välja att anmäla sig till standard-spelet, vilket är gratis för alla grupper med minst en deltagare anmäld till lajvet. Där finns också tillvalet ”+rapid respons” som ger tillgång till tre stycke rapid responsomgångar utöver det ordinarie mellanlajvsspelet.

Vad kostar det?

För er som anmält er till lajvet kostar standard-mellanlajvspelet ingenting extra, utan ingår i lajvavgiften. För de grupper som inte har någon anmäld men ändå vill mellanlajvsspela så kostar det 200kr/grupp att aktivera standard-spelen. Rapid responstillvalet kostar 200kr/grupp och omgång att aktivera.

Hur spelar man?

Man läser och följer anvisningarna på medlemssidorna. I kort får man börja med att lista vad ens plan är för tiden inför lajvet. Därefter dyker det upp händelser som gruppen får ta ställning till hur de vill bemöta. Alla i gruppen kan se och skriva i mellanlajvsspelet. Vid tre tillfällen inför lajvet (se nedan) sitter intrigskrivare aktiva online och besvarar er storyline. För att få ut tre korrespondenser i mellanlajvsspelet är det därför viktigt att gruppen går in och gör sina val innan utsatt datum för nästa svar.

Vi har dessutom lagt till möjligheten att få spela lite extra för dem som vill. Under dessa tillfällen (som är 3h styck) kan man själv logga in på medlemssidorna och delta i “rapid response”. Detta innebär att man under dessa tre timmar kommer ha möjligheten att göra flera mindre val inför sitt nästa stora beslut.

Här följer ett schema för rapid response. Det är också tre dagar innan dessa datum som man ska ha besvarat sitt mellanspel för att nyttja alla korrespondenser.

Söndag 20/2-2022  kl. 20:30-23:30

Söndag 13/3-2022  kl. 20:30-23:30

Söndag 27/3-2022  kl. 20:30-23:30

Intrigsläpp:  Söndag 17/4-2022  kl. 20:00

Biljetter

  • +RR 27/3

    Här anmäler du gruppen inför nästa session Rapid Response, Söndag 27/3-2022 kl. 20:30-23:30

    250,00 kr
    +6,25 kr serviceavgift
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page