top of page

sön 12 mars

|

Deltagarsidorna på Piratlajv.se

Mellanlajvsspel inför våren 2023

Piraternas spörsmål, strävan och äventyr fortsätter i vårt traditionsenliga mellanlajvsspel!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Mellanlajvsspel inför våren 2023
Mellanlajvsspel inför våren 2023

Tid och plats

12 mars 2023 20:30 – 23:00

Deltagarsidorna på Piratlajv.se

Gäster

Om evenemanget

I mellanlajvsspelet spelar deltagarna ut vad deras grupp/besättning gör mellan lajven. Detta för att skapa ett så levande spel som möjligt där var besättning får extra inflytande över gruppens kommande intriger.

När och varför ska jag mellanlajvsspela?

Mellanlajvsspelet är ett forum för er att påverka era kommande intriger och på så vis synka era förväntningar med arrangörsgruppen så att lajvet blir en så spektakulär upplevelse som möjligt. Ni som ska delta på ett lajv mellanlajvsspelar med fördel för att få arrangörernas godkännande på vad er grupp gjort närmsta tiden innan lajvet, hålla er uppdaterade och agera på intriger, samt ge intrigskrivarna bra underlag för kommande händelser på lajvet.

Ni som har en aktiv besättning i kampanjen, men missar ett lajv, har också stor nytta av att hålla gruppen uppdaterad och på så vis hänga kvar i viktiga intriger eller planer ni har aktiva, något du kan göra genom att mellanlajvsspela.

Var hittar jag mellanlajvsspelet?

För att en grupp ska kunna spela så krävs det att gruppens mellanlajvsspel är aktiverat och att man har inlogg på deltagarsidorna.

Inloggning: Anmäl dig till lajvet via vår hemsida. Skapa sedan ett login på deltagarsidorna. Där finner du din karaktär, besättning, eventuell specialinformation och mellanlajvsspelet. Om du är aktiv i kampanjen sedan tidigare och endast vill mellanlajvsspela men inte delta på lajvet så räcker det att du skapar en inloggning på medlemssidorna.

Anmälan till mellanlajvsspel: En person per grupp anmäler gruppen för mellanlajvsspel genom att klicka på fliken mellanlajvsspel när denne är inloggad och sedan på ”anmälan” högst upp på sidan. Under anmälan kan gruppen välja att anmäla sig till standard-spelet, vilket är gratis för alla grupper med minst en deltagare anmäld till lajvet. Där finns också tillvalet ”+rapid respons” som ger tillgång till två stycke rapid responsomgångar utöver det ordinarie mellanlajvsspelet.

Vad kostar det?

För er som anmält er till lajvet kostar standard-mellanlajvspelet ingenting extra, utan ingår i lajvavgiften. För de grupper som inte har någon anmäld men ändå vill mellanlajvsspela så kostar det 200kr/grupp att aktivera standard-spelen. Rapid responstillvalet kostar 200kr/grupp och omgång att aktivera. Ett mellanlajvsspel täcker göromålen för ett skepp.

Hur spelar man?

Man läser och följer anvisningarna på medlemssidorna. I kort får man börja med att lista vad besättningens plan är för tiden inför lajvet. Därefter dyker det upp händelser som gruppen får ta ställning till hur de vill bemöta. Alla i gruppen kan se och skriva i mellanlajvsspelet. Vid tre tillfällen inför lajvet (se nedan) sitter intrigskrivare aktiva online och besvarar er storyline. För att få ut tre korrespondenser i mellanlajvsspelet är det därför viktigt att gruppen går in och gör sina val i god tid innan utsatt datum för nästa svar.

Vi har dessutom lagt till möjligheten att få spela lite extra för dem som vill. Under de två senare av dessa tillfällen (som är 2,5h styck) kan man själv logga in på medlemssidorna och delta i “rapid response”. Detta innebär att man under dessa 2,5 timmar kommer ha möjligheten att göra flera mindre val inför sitt nästa stora beslut. Glöm inte att anmäla din grupp till rapid respns senast torsdagen innan.

Här följer ett schema för mellanlajvsspelet. Det är också tre dagar innan dessa datum (torsdag) som man ska ha besvarat sitt mellanspel för att nyttja alla korrespondenser.

Söndag 5/3-2023

Söndag 12/3-2023 RR: kl. 20:30-23:00

Söndag 19/3-2023 RR: kl. 20:30-23:00

Intrigsläpp: Söndag 16/4-2023  kl. 20:00

Biljetter

 • Mellanlajvsspel - Standard

  Den här biljetten väljer du för att aktivera gruppens mellanlajvsspel och de tre grundvalen. Betala 200kr ifall ingen i din grupp är anmäld till lajvet. Annars är det kostnadsfritt.

  Betala vad du vill
  +Serviceavgift
  Försäljning avslutad
 • +RR 18/9

  Här anmäler du gruppen inför nästa session Rapid Response, söndag 12/3-2023 kl. 20:30-23:00

  250,00 kr
  +6,25 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page