top of page

ons 20 apr.

|

Finnstigen

Personalanmälan: Invid malströmmen - Furstarnas arv (Vårlajv 2022)

Vi återvänder till Rýrom för mer spännande piratupptåg under vårens traditionsenliga kampanjlajv i The Tundlaheim Saga. Här anmäler du som är med och skapar sagan dig till arrangemanget.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Personalanmälan: Invid malströmmen - Furstarnas arv (Vårlajv 2022)
Personalanmälan: Invid malströmmen - Furstarnas arv (Vårlajv 2022)

Tid och plats

20 apr. 2022 18:00 CEST – 24 apr. 2022 18:00 CEST

Finnstigen, 712 91 Hällefors, Sweden

Gäster

Om evenemanget

Har du blivit utvald till någon av funktionsposterna på vårens Tundlaheim Saga? Här gör du din anmälan. Glöm inte att använda din anmälningskod så att du får rätt avdrag på ditt deltagandet.

I vår kan du uppleva lajvet Invid malströmmen - Furstarnas arv.

Våra piratlajv utspelar sig i den fiktiva kampanjvärlden 'The Tundlaheim Saga'. Det är en farofylld plats, där piraternas storhetstid dalar och där de framåtskridande stormakterna nu beslutsamt rensar ut skumma tillhåll och havens fria folk. Men ännu finns gömda vikar, där skatter ropar efter att erövras och ännu kallar de okända havens djup, där hemligheter dväljs i glömska. I denna värld kämpar den starke, den listige och den som har förmågan att segla med strömmarna för att överleva. På vårt lajv finner du en intrigerande sammansvärjning av hård handel, folkfest och det okända äventyrets magiska lustar. En helt makalös piratupplevelse.

 

Praktisk information

Plats: Friluftsmuseet Finnstigen, en vacker stocktimrad by. Läs mer.

Mat kan du boka i din anmälan. Läs mer om mat här.

Försäkring: Deltagarna på arrangemanget försäkras genom medarrangören Förenade Lajvare. För att försäkringen ska gälla måste deltagaren vara medlem i antingen Förenade lajvare eller en annan sverokansluten förening.

Viktiga datum

Lajvet 21-23 april -2022

Incheck 20 april -2022

Utcheck 24 april -2022

Sista anmälningsdatum för intrig är 25 mars -2022

Sista anmälningsdatum för mat är 13 april -2022

Sista dag för eventuell avanmälan är 25 mars -2022

Viktiga tider

Förarbetare anländer: Mellan måndag eftermiddag-tisdag morgon

Förarbete inför lajvet: Tisdag kl 09:00-onsdag kl 21:00

Deltagarna kommer i ordning på området: Onsdagkl 12:00 - 19:00

Incheck: Onsdag kl 19:00-21:00

Obligatoriskt uppstartsmöte: Onsdag kl 21:00

Lajvet startar: Torsdag kl 08:00

Lajvet slutar: Söndag kl 06:00

Utcheck: Söndag kl 09:00-14:00

Efterarbete: Söndag kl 09:00-19:00

Boende

Friluftsmuseet Finnstigen tillhandahåller en uppsjö av olika byggnader och rum. Som deltagare på lajvet kan du bli placerad i en stuga/rum, Sovsalsmiljö eller tält om du inte har valt att ta med eget boende. 

Stuga/rum

Utrymmena som finns i de olika husen, med undantag av de utrymmen som är reserverade som olika spelplatser (t.ex. värdshuset)  fördelas mellan deltagarna baserat på grupperna/besättningarna man spelar i. Vi fördelar boendet slutgiltigt inför lajvet 3 veckor före incheck. Om ni som grupp har önskemål om boende kan ni ansöka om ett boende via medlemssidorna. 

Notera att det är kallt under lajvet och att ni som grupp själva ansvarar för inredning och uppvärmning av era stugor. Ett stort tips är att täcka väggarna med filtar, golvet med mattor och att ha en kamin/värmare av något slag. Läs om de olika byggnaderna här.

Sovsalsmiljö

Vi arrangörer kommer tillhandahålla ytor i sovsalsmiljö. Detta är färdiginredda och lätt uppvärmda sovsalstält där den som köper en biljett inklusive boende placeras. Här ingår det en tältbritts att sova på (underlag/fällar rekomeders) kuddar och filtar står man själv för. Vid köp av lyxboende ingår istället en fjädrad säng med madrass, enklare täcke, kudde och militärfilt. (är det kallt rekomenderar vi att man har några extra fällar. 

Tält

I brist på plats kan man komma att placeras i tält. Det är också möjligt att ta med ett eget tält.

Alkohol

På detta lajv är alkohol tillåtet i salongsberusande mängd. Dock enligt gällande alkoholtillstånd får egen alkohol ej drickas eller medhavas i anslutning till serveringsytorna.

Blankvapen

Det är godkänt att, fram tills middagen serveras, bära blankvapen i nyktert tillstånd. Från middagen klockan 18:00 fram tills frukosten serveras vid 08:00 får blankvapen ej bäras eller ligga framme.

Åldersgräns

För att delta på vårt lajv måste du ha fyllt 18 år.

Arrangör:

Eventet arrangeras utav The Tundlaheim Sagas arrangörsgrupp genom Järnvilja och i sammarbete med Förenade Lajvare.

Med anledning av Covid-19 (OBS prognos):

Vårens event kommer genomföras efterföljandes FHMs restriktioner. Det är för tidigt att säga exakt vad som kommer gälla men vi utgår ifrån en återgång till tidigare regler kring 50 personer för att eventet ska kunna genomföras - annars skjuts det upp om det verkar röra sig om ett kortare tidsspann, eller ställs in. 

☠️ Minskat deltagarantal. Med anledning av FHMs restriktioner om deltagare på event och folksamlingar sänker vi deltagargränsen till 50 deltagare för lajvet, detta kan komma att ändras om läget förbättras.

☠️ Handhygien. Området saknar som bekant rinnande vatten. Vi kommer hurusom utöka antalet tvättstationer, där tvål och vatten finns, samt ha handspritsstationer tillgängliga för deltagare vid ingången till värdshusen. Deltagare ombeds även ta med egen handsprit samt tvättservetter för att kunna hålla god handhygien även i de egna stugorna.

☠️ Utökad renhållning av allmänna ytor. Vi kommer att utöka renhållningen av kontaktytor i allmänna utrymmen genom avtorkning med högdesinfekterande ytsprit.

☠️ Utbredda ytor. Vi har sedan två lajv erbjudit dubbla serveringar på området. Detta kommer vi ha fortsatt samt lägga fokuset på utomhusserveringar med gott om utrymme.

☠️ Servering & förtäring. Vi strävar alltid efter att behandla maten och matkärlen vi tillhandahåller på ett klanderfritt sätt. Vi kommer hurusom lägga ned extra omtanke i vår planering och hantering av detta under lajvet.

VAD FÖRVÄNTAR VI OSS AV DIG SOM DELTAR?

Här är några punkter vi vill kasta ljus på inför kommande event:

☠️ Symtom. Individer med symtom på luftvägsinfektion ombeds idag utav FHM att hålla sig isolerade från folksamlingar. Vårat event är inget undantag. Mer information här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

☠️ Riskgrupp. Tillhör du en riskgrupp? Då uppmanar FHM dig att hålla dig undan från folksamlingar i möjligaste mån. Tänk på din hälsa och ta ansvar för din egen säkerhet. Vårat lajv är potentiellt farligt för dig - det kommer fler och säkrare chanser.

☠️ Personligt space. Många karaktärer i piratvärlden som besöker våra event är rätt påflugna och lite obehagliga. Vi ber hurusom spelarna under detta event att visa ökad respekt för det personliga utrymmet och inte krypa upp i varandras ansikten. Håll avstånd.

☠️ Mat & dryck. Det är extra viktigt i dessa tider att hantera det vi äter och dricker på ett säkert sätt. Som deltagare uppmanar vi er därför att, utöver god handhygien, helt avstå från att röra vid varandras mat och dryck. Detta innebär tillfälliga ändringar i lajvets preparatsystem men framför allt så handlar det om att de av er som har jargong att inlajv stjäla mat av varandra låter bli denna gång.

Biljetter

 • Medlemskap 2022 (Läs mer!)

  Medlemskap i föreningen Förenade Lajvare för år 2021. Medlemskap i förenade lajvare, eller annan sverokansluten förening, krävs för att din deltagarförsäkring ska gälla. Genom att bli medlem godkänner du föreningens stadgar samt att förbundet Sverok får ta del av dina personuppgifter. Läs mer här (du kan även registrera dig själv manuellt på samma länk) https://forening.sverok.se/Signups/index/6263

  50,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Funktionärsbiljett

  Det här är biljetten som du som är funktionär anmäler dig med.

  0,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Köksfunktionärsbiljett

  Det här är biljetten som du som är köksfunktionär anmäler dig med.

  0,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Barpersonalsbiljett

  Det här är biljetten som du som är barpersonal anmäler dig med.

  0,00 kr
  Försäljning avslutad
 • SLPbiljett

  Det här är biljetten som du som är SLP anmäler dig med.

  0,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Arrangörsbiljett

  Det här är biljetten som du som är arrangör anmäler dig med.

  10 000,00 kr
  Försäljning avslutad
 • + uppgradering till bofärdig

  Uppgradering för funktionärsbiljetter till bofärdig typ.

  230,00 kr
  +5,75 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad
 • + Mat

  Inkluderar totalt 9 mål mat: Frukost, lunch och middag under torsdag, fredag och lördag.

  650,00 kr
  Försäljning avslutad
 • + Lyxboende

  Uppgradering till mjukare säng samt hyra av täcke, kudde och filt. Kräver "Deltagaravgift - Bofärdigt"

  450,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page