top of page

Time is TBD

|

Nyköpingshus

Specialevent: 2021 - Lajv, bankett & Stormfrukonsert

Vi laddar upp för ännu ett specialevent i The Tundlaheim Sagas fantastiska värld!

Tickets Unavailable
See other events
Specialevent: 2021 - Lajv, bankett & Stormfrukonsert
Specialevent: 2021 - Lajv, bankett & Stormfrukonsert

Tid och plats

Time is TBD

Nyköpingshus, Vallgatan 12, 611 32 Nyköping, Sweden

Gäster

Om evenemanget

Våra piratlajv utspelar sig i den fiktiva kampanjvärlden 'The Tundlaheim Saga'. Det är en farofylld plats, där piraternas storhetstid dalar och där de framåtskridande stormakterna nu beslutsamt rensar ut skumma tillhåll och havens fria folk. Men ännu finns gömda vikar, där skatter ropar efter att erövras och ännu kallar de okända havens djup, där hemligheter dväljs i glömska. I denna värld kämpar den starke, den listige och den som har förmågan att segla med strömmarna för att överleva. På vårt lajv finner du en intrigerande sammansvärjning av hård handel, folkfest och det okända äventyrets magiska lustar. En helt makalös piratupplevelse.

Stig in i Askimérs salar, där pirater förlustar sig, förhandlar och förbereder sig inför nästa seglats. Ett herresäte där de råa tundlabarnen, de kamphungriga friankarna och all havens strövare kan mötas invid de hämndlystna Sjöormarnas hov. En plats där stöldgods byter ägor, kappor vänds efter vinden och fingret aldrig är långt ifrån avtryckaren. Bekanta ansikten möter nykomlingar. Vad är din roll i historien? 

 

Praktisk information

Plats

Gamla residenset, Nyköpingshus, Nyköping Läs mer.

Mat

Mat ingår i 'hela upplevelsen' biljetten. Det är då frukost lunch och middag under fredagen samt frukost, lunch och en trerättersbankett under lördagen.

Viktiga datum

Lajvet 4/2 - 7/2 -2021

Incheck 4/2 -2021

Sista anmälningsdatum för intrig är 3/1 -2021

Sista anmälningsdatum för mat är 24/1 -2021

Viktiga tider

Incheck: Torsdag från kl 16:00 - 18:00.

Obligatoriskt uppstartsmöte: Torsdag kl 18:30

Lajvet startar: Torsdag kl 20:00

Lajvet slutar: Söndag kl 06:00

Boende

Vi arrangörer kommer tillhandahålla ytor i sovsalsmiljö. I Sovsalen kan man räkna med att ha plats för en fällsäng och en mindre golvkista att ha saker i per person.  

Alkohol

På detta lajv är alkohol tillåtet i salongsberusande mängd. Dock enligt gällande alkoholtillstånd får egen alkohol ej medhavas under arrangemanget.

Blankvapen

Det är godkänt att, fram tills middagen serveras, bära blankvapen i nyktert tillstånd. Från middagen klockan 18:00 fram tills frukosten serveras vid 08:00 får blankvapen ej bäras eller ligga framme.

Åldersgräns

För att delta på vårt lajv måste du ha fyllt 18 år.

Regler & vilkor för Lajvet

Det åligger alla våra deltagare att läsa på om vad som står i Regelboken. Det som står i Regelboken förutsätter vi att ni har förstått, är beredda att följa och acceptera konsekvenserna utav - då ni har accepterat villkoren för eventet. Tag gärna en liten stund för att fräscha upp minnet inför Lajvet:

- Regler

Med anledning av Covid-19:

Höstens event kommer genomföras efterföljandes FHMs restriktioner.

☠️ Minskat deltagarantal. Med anledning av FHMs restriktioner om deltagare på event och folksamlingar sänker vi deltagargränsen till 50 deltagare för lajvet.

☠️ Handhygien. Området har WC med rinnande vatten, här kan man tvätta sina händer. Vi kommer också ha handspritsstationer tillgängliga för deltagare vid ingången till serveringsytorna. Deltagare ombeds även ta med egen handsprit samt tvättservetter för att kunna hålla god handhygien även i sovsalen.

☠️ Utökad renhållning av allmänna ytor. Vi kommer att utöka renhållningen av kontaktytor i allmänna utrymmen genom avtorkning med högdesinfekterande ytsprit.

☠️ Utbredda ytor. Vi håller lajvet i en större lokal än brukligt för att möjliggöra gott avstånd. Dessutom kommer vi att göra uteplatserna attraktiva genom regnskydd, kaminer och sittplatser.

☠️ Servering & förtäring. Vi strävar alltid efter att behandla maten och matkärlen vi tillhandahåller på ett klanderfritt sätt. Vi kommer hurusom lägga ned extra omtanke i vår planering och hantering av detta under lajvet.

VAD FÖRVÄNTAR VI OSS AV DIG SOM DELTAR?

Här är några punkter vi vill kasta ljus på inför kommande event:

☠️ Symtom. Individer med symtom på luftvägsinfektion ombeds idag utav FHM att hålla sig isolerade från folksamlingar. Vårat event är inget undantag. Mer information här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

☠️ Riskgrupp. Tillhör du en riskgrupp? Då uppmanar FHM dig att hålla dig undan från folksamlingar i möjligaste mån. Tänk på din hälsa och ta ansvar för din egen säkerhet. Vårat lajv är potentiellt farligt för dig - det kommer fler och säkrare chanser.

☠️ Personligt space. Många karaktärer i piratvärlden som besöker våra event är rätt påflugna och lite obehagliga. Vi ber hurusom spelarna under detta event att visa ökad respekt för det personliga utrymmet och inte krypa upp i varandras ansikten. Håll avstånd.

☠️ Mat & dryck. Det är extra viktigt i dessa tider att hantera det vi äter och dricker på ett säkert sätt. Som deltagare uppmanar vi er därför att, utöver god handhygien, helt avstå från att röra vid varandras mat och dryck. Detta innebär tillfälliga ändringar i lajvets preparatsystem men framför allt så handlar det om att de av er som har jargong att inlajv stjäla mat av varandra låter bli denna gång.

Dela detta evenemang

bottom of page