top of page

fre 09 okt.

|

Nyköpingshus

Över kampens krön - Jarlens löfte

Vi återvänder till Askimérs herresäte för mer spännande piratupptåg under höstens traditionsenliga kampanjlajv i The Tundlaheim Saga.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Över kampens krön - Jarlens löfte
Över kampens krön - Jarlens löfte

Tid och plats

09 okt. 2020 20:00 – 11 okt. 2020 14:40

Nyköpingshus, Vallgatan 12, 611 32 Nyköping, Sweden

Gäster

Om evenemanget

I höst kan du uppleva lajvet Över kampens krön - Jarlens löfte.

Våra piratlajv utspelar sig i den fiktiva kampanjvärlden 'The Tundlaheim Saga'. Det är en farofylld plats, där piraternas storhetstid dalar och där de framåtskridande stormakterna nu beslutsamt rensar ut skumma tillhåll och havens fria folk. Men ännu finns gömda vikar, där skatter ropar efter att erövras och ännu kallar de okända havens djup, där hemligheter dväljs i glömska. I denna värld kämpar den starke, den listige och den som har förmågan att segla med strömmarna för att överleva. På vårt lajv finner du en intrigerande sammansvärjning av hård handel, folkfest och det okända äventyrets magiska lustar. En helt makalös piratupplevelse.

Läs lajvets innehållsförteckning här.

 

Praktisk information

Plats: Gamla residenset, Nyköpingshus, Nyköping Läs mer.

Mat

Kan du boka i din anmälan. Då ingår tre mål mat under lördagen. Det är även möjligt att ha med egen mat, eller köpa mat på runtliggande serveringar/affärer.

Viktiga datum

Lajvet 9/10 - 11/10 -2020

Incheck 9/10 -2020

Sista anmälningsdatum för intrig är 13/9 -2020

Sista anmälningsdatum för mat är 30/9 -2020

Sista dag för eventuell avanmälan är 13/9 -2020

Viktiga tider

Incheck: Fredag från kl 16:00 - 18:00.

Fotografering (bli fotad i inlajvmiljö av ett proffs gratis): Fredag 18:00-20:00

Obligatoriskt uppstartsmöte: Fredag kl 18:30

Lajvet startar: Fredag kl 20:00

Lajvet slutar: Söndag kl 06:00

Boende

Vi arrangörer kommer tillhandahålla ytor i sovsalsmiljö. Boendet kommer under detta event att vara offlajv, men ytorna får gärna hållas så diskreta som möjligt för att bibehålla stämningen.  I Sovsalen kan man räkna med att ha plats för en fällsäng och en mindre golvkista att ha saker i per person.  

Alkohol

På detta lajv är alkohol tillåtet i salongsberusande mängd. Dock enligt gällande alkoholtillstånd får egen alkohol ej drickas eller medhavas under arrangemanget.

Blankvapen

Det är godkänt att, fram tills middagen serveras, bära blankvapen i nyktert tillstånd. Från middagen klockan 18:00 fram tills frukosten serveras vid 08:00 får blankvapen ej bäras eller ligga framme.

Åldersgräns

För att delta på vårt lajv måste du ha fyllt 18 år.

Regler för Lajvet

Det åligger alla våra deltagare att läsa på om vad som står i Regelboken. Det som står i Regelboken förutsätter vi att ni har förstått, är beredda att följa och acceptera konsekvenserna utav - då ni har accepterat villkoren för eventet. Tag gärna en liten stund för att fräscha upp minnet inför Lajvet:

- Regler

Med anledning av Covid-19:

Höstens event kommer genomföras efterföljandes FHMs restriktioner.

☠️ Minskat deltagarantal. Med anledning av FHMs restriktioner om deltagare på event och folksamlingar sänker vi deltagargränsen till 50 deltagare för lajvet.

☠️ Handhygien. Området har WC med rinnande vatten, här kan man tvätta sina händer. Vi kommer också ha handspritsstationer tillgängliga för deltagare vid ingången till serveringsytorna. Deltagare ombeds även ta med egen handsprit samt tvättservetter för att kunna hålla god handhygien även i sovsalen.

☠️ Utökad renhållning av allmänna ytor. Vi kommer att utöka renhållningen av kontaktytor i allmänna utrymmen genom avtorkning med högdesinfekterande ytsprit.

☠️ Utbredda ytor. Vi håller lajvet i en större lokal än brukligt för att möjliggöra gott avstånd. Dessutom kommer vi att göra uteplatserna attraktiva genom regnskydd, kaminer och sittplatser.

☠️ Servering & förtäring. Vi strävar alltid efter att behandla maten och matkärlen vi tillhandahåller på ett klanderfritt sätt. Vi kommer hurusom lägga ned extra omtanke i vår planering och hantering av detta under lajvet.

VAD FÖRVÄNTAR VI OSS AV DIG SOM DELTAR?

Här är några punkter vi vill kasta ljus på inför kommande event:

☠️ Symtom. Individer med symtom på luftvägsinfektion ombeds idag utav FHM att hålla sig isolerade från folksamlingar. Vårat event är inget undantag. Mer information här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

☠️ Riskgrupp. Tillhör du en riskgrupp? Då uppmanar FHM dig att hålla dig undan från folksamlingar i möjligaste mån. Tänk på din hälsa och ta ansvar för din egen säkerhet. Vårat lajv är potentiellt farligt för dig - det kommer fler och säkrare chanser.

☠️ Personligt space. Många karaktärer i piratvärlden som besöker våra event är rätt påflugna och lite obehagliga. Vi ber hurusom spelarna under detta event att visa ökad respekt för det personliga utrymmet och inte krypa upp i varandras ansikten. Håll avstånd.

☠️ Mat & dryck. Det är extra viktigt i dessa tider att hantera det vi äter och dricker på ett säkert sätt. Som deltagare uppmanar vi er därför att, utöver god handhygien, helt avstå från att röra vid varandras mat och dryck. Detta innebär tillfälliga ändringar i lajvets preparatsystem men framför allt så handlar det om att de av er som har jargong att inlajv stjäla mat av varandra låter bli denna gång.

Biljetter

 • + Mat

  Inkluderar totalt 3 mål mat: Frukost, lunch och middag under lördag.

  250,00 kr
  Skatt: Moms inkluderad
  Försäljning avslutad
 • + Lyxboende

  Inkluderar: boende i uppvärmd sovsal, fjädrad fällsäng, täcke, kudde, sängkläder och filt.

  350,00 kr
  Skatt: Moms inkluderad
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page